Spotify viikon suositukset

simosuorantaLifestyleLeave a Comment

Spotify on mahtava palvelu! Olen käyttänyt Spotify-musiikkipalvelua nyt jo niin kauan kuin muistan. Autossa, lenkillä, töissä… kyllä, olen musiikin suurkuluttaja. Viikon suositukset (Discover Weekly) lisättiin uutena mielenkiintoisena ominaisuutena vuonna 2015. Tämä ominaisuus tuo käyttäjälle personoidun 30 uuden kappaleen viikottaisen soittolistan. Soittolistan taustalla on tekoälyä/koneoppimista hyödyntävä algoritmi, joka suosittelee sinun musiikkimakuusi sopivia kappaleita. Ja se toimii yllättävän hyvin! Lisätietoja Spotifyn algoritmista löydät mm. tästä blogauksesta.

Viikon suositusten läpikäynnistä on tullut ikään kuin viikottainen rutiini. Kuuntelen listan läpi yleensä muutamaan kertaan ja otan talteen parhaimmat uudet löydöt. Nyt ajattelin ruveta dokumentoimaan löydöksiä blogissani omaksi huvikseni. Musiikin kuunteluni on viime aikoina painottunut elektroniseen musiikkiin ja se luonnollisesti heijastuu suosituksiin. Mutta eiköhän käydä pidemmittä lätinöittä kiinni viikon 2 poimintoihin.

Panda Eyes – ILY

Tämä kappale oli viikon suosituksissa ensimmäisenä ja oli listan kappaleista ainut, joka upposi välittömästi. Biisi lähtee käyntiin varsin kauniilla pianosovituksella, joka aina herättää ”vanhan synamiehen” kiinnostuksen. Biitti droppaa hillityn tyylikkäästi ja synasoundi tempaa melodialla mukaansa. Biisin loppupuolella tempo äkillisesti nousee, joka minulle on aina tarkoittanut mielikuvituksen puutetta mutta jotenkin se tässä toimii. Hieno kipale ja aloitus viikon suosituksiin!

Invocation Array – Hypogeum – Live in Studio

Alun intron jälkeen laulajan puhdas ääni alkaa kantamaan biisiä eteenpäin. Mainittakoon, että tämä biisi on poiminnoistani ainut, jossa ylipäänsä on lyriikoita. Biisin taustalla on varsin paljon ”sälää”, joka kuulostaa aika paljon elektronisesti käsitellyltä. Muutaman kuuntelun jälkeen pistin merkille todella yksitoikkoisen rumpukompin, joka tuntuu vain taustalle heitetyltä. Siitä huolimatta minulla tuli flashback aikoihin, jolloin kuuntelin enemmän tämän kaltaista musiikkia. Silloin mm. Lacuna Coilin Unleashed Memories soi tämän herran CD-soittimessa ja WinAmpissa.

_ensnare_ – There is Always Love

Biitti droppaa välittömästi ”pierubasson” säestämänä, joka jostain syystä saa minut hilpeälle tuulelle. Hyvää fiilistä välittää myös ilotteleva melodia, joka yltyy välillä varsinaiseksi kosketinsooloiluksi. Mainitsemani biitti kuulosti jotenkin liian tutulta. Vaikka nimeltä en artistia tunnistanutkaan, niin pienen haun jälkeen löysin aikaisemmin fiilistelemäni kappaleen nimeltä Expectations, jossa biitti on lähes identtinen. #pierubasso

Rusty K – Limitless

Tämän viikon viimeiseksi poiminnaksi nostin hieman erilaisen kappaleen. Kappale alkaa hyvin dramaattisissa tunnelmissa klassisen pianon ja jousien säestämänä. Voisin kuvitella, että kipale sopisi hyvin elokuvan taustalle. Välillä vivahteikkaat melodiat vaihtuu yllättävänkin monotoniseen jumputukseen. Kappale ei siten minun korvaani ole täydellinen ja yli 5 minuutin kesto ei mielestäni ole perusteltu. Mutta niin upeita sovituksia tässä on, että pakko se oli poimia mukaan siitä huolimatta.

Jos haluat seurata poimintojani Spotifyn viikon suosituksista, niin kliksuttele oheista namiskaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *