Kerro se kuvin – Instagramista Twitteriin

simosuorantaDigitalLeave a Comment

Rupesin vasta ihan hiljattain käyttämään Instagram-kuvanjakopalvelua. Palvelun avulla on helppo luoda oma kuvavirta ja vaikuttaa yhteisöihin puhtaasti kuvien ympärillä. Instagram on suurin piirtein sama kuville kuin mitä Twitter on tekstille. Toki Twitteriinkin voi ladata kuvia,  Siksi uskon, että monelle voi olla hyödyllistä käyttää molempia palveluita.

Instagram on suurin piirtein sama kuville kuin mitä Twitter on tekstille.

Belle Beth Cooper kirjoitti Buffer-blogissa mielenkiintoisen artikkelin kuvien vaikutuksesta tweettien suosioon. Twitter  suosii oman palvelunsa kautta lisättyä sisältöä ja palkitsee käyttäjänsä kuvan näkymisellä ilman klikkauksia. Kun kuvat näkyvät näin suoraan, on niiden suosio tilastojen valossa murskaavan kovaa verrattuna tweetteihin, jotka sisältävät vain linkin.

Kuvalliset tweetit saavat enemmän klikkejä, suosikkeja ja retweettauksia.

Ja tästä päästäänkin ongelmaan, johon törmäsin viikko sitten. Halusin lisätä kuvan Instagramiin ja jakaa sen Facebookissa ja Twitterissä. Kuulostaa simppeliltä ja sitähän se onkin.

instagram_jako

Instagram-kuva kun ei vaan tällä tavalla näy Twitterissä kuvana. Kuulostaa mielestäni vähän typerältä jakaa kuva, joka ei näy kuvana. Reilu vuosi sitten tämä toimi Twitter-korttien avulla, mutta sen jälkeen Instagram teki muutoksen palveluun. Lisätietoja muutoksesta ja sen taustoista voit lukea esimerkiksi Techcrunchin postauksesta.

Tweetti, johon kuva on jaettu suoraan Instagramin appsilla

Miten ongelma sitten ratkaistaan? Vastaus: IFTTT-palvelun avulla. Palvelun käyttö on helppoa.

  1. Rekisteröidy
  2. Liitä kanavasi palveluun (esim. Twitter ja Instagram)
  3. Lisää resepti, joka tekee toimintoja kanavien välillä

Voit lähteä myös liikkeelle myös suoralla linkillä käyttämääni reseptiin.  Se lisää Instagram-kuvasi automaattisesti Twitteriin näkyvän kuvan kera. Muista, että tämä tarkoittaa jokaisen lisäämäsi kuvan automaattista jakoa Twitterissä. Siten ei myöskään kannata erikseen jakaa kuvaa Twitteriin Instagramilla.

Tweetti, johon kuva on jaettu IFTTT:n avulla

IFTTT:llä on paljon muitakin hyödyllisen kuuloisia käyttötarkoituksia, joihin saatan palata myöhemmin myöhemmässä blogikirjoituksessa. Pitää kuitenkin ensin jatkaa palvelun testailua. Suosittelen samaa myös sinulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *